donderdag 21 maart 2013

Dit schilderij heb ik gekregen.

Dit mooie schilderij heb ik gekregen van een hele goede vriend van ons. Er zit een verhaal aan vast.Voordat we in 1995 een winkelpand huurden hebben we eerst een poosje op de markt gestaan met kruissteek artikelen. Garen,boekjes,lapjes stof en wat pakketten. Dit schilderij was zo,n pakket.De boekjes en pakketten inporteerden we zelf rechtstreeks van uit Amerika. Na korte tijd huurden we een pand en begonnen we onze winkel."De Gouden Borduurnaald". Dit pakket hadden we nog en omdat het een crewel pakket was,{ crewel,dat zijn meerdere technieken } raakten we dat niet kwijt. De moeder van mijn zwager was een keer bij ons in de winkel gekomen en wilde graag wat voor ons maken voor in de winkel. En zij vond dit pakket erg mooi. Ze nam het mee en had het vrij snel klaar. We hebben het ingelijst en het heeft een mooie plek bij de kassa gekregen. Mijn zus en zwager hielpen nog wel eens in de winkel en toen we de winkel moesten sluiten vanwege het feit dat Jonathan invalide werd,gaf ik mijn zus de eerste keus van wat ze graag als aandenken wilde hebben. En ze koos dit schilderij. Na een paar jaar heeft ze het aan onze goede vriend gegeven en hij heeft het jaren aan de muur gehad. Nu gaat hij verhuizen binnenkort en hij vroeg of ik iets wilde hebben van hem als aandenken. Dit schilderij wilde ik graag hebben. Vanmiddag nam hij het mee en ik heb het een heel mooi plekje boven de deur gegeven,zodat ik er altijd naar kan kijken.

7 opmerkingen:

 1. Wat een mooi verhaal zit hier aan zeg. En wat mooi dat het uiteindelijk toch weer bij jullie terug komt.
  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi zeg, dat het weer terug is bij jullie
  En inderdaad een werk met een heel verhaal erbij, mooi hoor
  groetjes annie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Rens, wat een prachtig verhaal en wat fijn dat dit mooie schilderij nu weer terug bij jou is :)

  Lieve groetjes Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. liebe Renske,
  dat is een mooi verhaal, dat is het leven speelt met ons, kleine verrassingen aan de rand van de weg ......

  een mooi beeld voor dromen,

  liebe Grüße von Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Renske,

  Nu heeft het geborduurde schilderij nog veel meer waarde gekregen.
  Het is weer terug bij jullie nadat ook andere ervan genoten hebben.Een mooie herinnering aan jullie winkel. Wat zal het trouwens een werk geweest zijn...het borduurwerk is schitterend.

  lieve groetjes


  Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goedemorgen Dames.
  Het heeft inderdaad best iets speciaals,dat het schilderij nu bij ons is. Vooral omdat de borduurster inmiddels overleden is. Dan krijgt het emotionele waarde. Gisteravond keken we naar het schilderij en er schoten ons weer leuke gebeurtenissen van uit de winkel tijd in gedachten. Daarvan laat ik jullie ook meegenieten.
  Dikke knuf van Rens

  BeantwoordenVerwijderen