zaterdag 20 april 2013

Muis

Gisteravond voordat ik Tom uit wilde laten hoorde ik in de keuken wat geritsel. Nu ben ik helemaal niet bang uitgevallen,dus ik ging op zoek naar waar het geluid vandaan kwam. Het bleek een plastic zak te zijn waar nog een paar boterhammen in zaten die ik voor Tom apart had gelegd.Ik pakte de zak uit het kastje en keek of ik de oorzaak van het geritsel zag. En ja hoor, een klein veldmuisje was in de zak heen en weer aan het springen. Ik heb de zak buiten opengemaakt en het muisje verdween in de donkere avond..De boterhammen heb ik weg gegooid. 


16 opmerkingen:

 1. Achhhhhhhhhh schattig!! ik bedoel natuurlijk je borduurwerkje! En natuurlijk is een veldmuisje ook schattig en muisjes op je brood of beschuit erg lekker....maaaaaar ik kan er niks aan doen..hoe klein en schattig dan ook...ik zou me rot schrikken de zak snel buiten zetten en wegrennen...held op sokken dus...


  fijn weekend Rens,

  liefs
  van mij

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bbrrr, ik heb helemaal niks met muizen, bah
  Maar het werkje is wel heel mooi hoor van het muisje
  Fijn weekend
  groetjes Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh ik zou wel even schrikken hoor ... een muis in een zakje.
  Ik zie liever de muis op je kussentje wat is dat prachtig
  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou me rot zijn geschrokken haha, ben echt geen muizen fan bah! Het kussentje is wel een lieverdje, super. Liefs, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 5. bbbrrr ik heb het niet zo op muizen hoor... maar je borduurwerkje is prachtig !!!!!
  liefs Pytsje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goedemorgen Dames,
  Dank voor jullie komplimenten.Het kussentje was heel leuk om te maken.
  Muizen,daar ben ik niet bang voor.Het klinkt waarschijnlijk heel belachelijk,maar ik ben doodsbang voor haaien.Idioot natuurlijk,want ik ben er nog nooit eentje tegen gekomen hier in de sloot.
  Fijne zondag allemaal.
  Dikke knuf van Rens

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Muizen in je huis is iets minder, maar in een mooi hok vind ik ze altijd zo leuk om te zien. Je borduurtje ziet er ook erg schattig uit! Ik wens je nog een hele fijne zondag.

  Liefs Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Michelle.
  Je hebt gelijk. In een hokje zijn ze leuk. Wij hebben ook tamme muizen gehad toen ik nog jong was.
  Dank voor je kompliment. Ik wens jou ook een fijne zondag.
  Dikke knuf van Rens.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lieve Rens, wat een schattig muisje op dat kussentje, veldmuisjes vindt ik ook heel lief, maar natuurlijk niet in de keuken :)
  Ik woon op een dorp en naast een boerderij, dus we hebben wel vaker een muisje binnen ( met 3 katten ) en ik kan het beestje dan vangen, terwijl de katten vanaf hun slaapplekjes toekijken :)

  Voor jou een fijne week !!

  Lieve groetjes Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Mieke.
  Wij hadden ooit ook een kat.Die had denk ik dezelfde instelling als jou katten. Andre heette hij.Het was een rode kater. Ik hoefde het voer nog net niet voor te kauwen,maar muizen weg jagen,ho maar.We woonden toen in een heel oud huis en daar zag ik ook wel eens een muis. En ja,die wil je niet in de keuken,dus Andre kwam.Het was een lieverd,maar als muizenverjager was hij niet in de wieg gelegd.
  Ik wens jou ook een fijne week.
  Dikke knuf van Rens

  BeantwoordenVerwijderen
 11. gelukkig zat de muis in het zakje, nu kon je hem zo naar buiten zetten. Anders had hij nu nog in je kast gezeten, of ergens anders in huis. Leuk kussentje is dat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ria.
   Ik vond het best zielig dat het muisje opgesloten zat,dus ik heb hem maar snel naar buiten gedaan en zijn vijheid terug gegeven.Ja, wie weet waar hij dan nu zou zitten. Ik denk dat ik muis nog een keer ga maken om het te verwerken op een krans.Dank je wel voor je kompliment.
   Dikke knuf van Rens

   Verwijderen
 12. Prachtig borduurwerkje Renske, heel mooi gedaan.
  Muizen horen niet in huis, maar soms gebeurt het gewoon.
  Ik ben er ook niet bang voor, bij jou zat hij gelukkig in een zakje en kon je hem zo buiten zetten.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Irma.
   Muizen horen inderdaad niet in huis. Ik ben het helemaal met je eens.Ik ben een dierenvriend en daarom kon ik het ook niet over mijn hart verkrijgen om hem dood te maken. Ik krijg al een knoop in mijn maag als ik per ongeluk op een slak sta.
   Dank voor je kompliment.
   Dikke knuf van Rens

   Verwijderen
 13. Beautiful stitched mouse , great stitching, hugs.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dear June.
  Thanks for you,re compliment. It was fun to stitch.I had a mouse in the kitchen and than I remembered this pattern. I am not afraid for mice,but I don,t like them in my house.
  Hugs from Rens

  BeantwoordenVerwijderen